> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez



Kontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 







 

OBILJE VESLAČKIH LAUREATA U IZBORU SPORTAŠA ZŠS-a

Braća Sinković i Damir Martin najbolja momčad Zagreba u 2012.

5. veljače 2013. Autor: Vinko Knežević |

Trojica članova srebrnog olimpijskog četverca na pariće iz Londona, Martin i Valent Sinković (HAVK Mladost) te Damir Martin (VK Trešnjevka), najbolja su momčad 2012. godine u izboru Zagrebačkog športskog saveza.

Krovna udruga sporta u metropoli dodijelila je njihovu treneru Nikoli Braliću priznanje za trenera godine (skupa s Antom Kostelićem i Ivanom Ivančićem). Kako bi izbor najboljih sportaša grada Zagreba imao što jači veslački štih, "pobrinuo" se HAVK Mladost kojem je pripalo godišnje priznanje ZŠS-a.

Tri četvrtine ili 75 posto olimpijskog četverca, kako su za momčadske laureate "kalkulirali" novinari na svečanosti u Lisinskom, nagrađeno je gromoglasnim pljeskom svih nazočnih u dvorani, ali u osvrtu na vjerojatno završnu nagradu za pothvate u 2012., tercet nije bio previše razgovorljiv. - Veseli nas svako priznanje, a ovom prilikom dodatno još i činjenica da je ZŠS napravio svojevrsni presedan pa izabrao nekompletnu momčad za najbolju u gradu.

I dalje ćemo s velikim zadovoljstvom promovirati ime ovoga grada i države - rekao je Damir Martin. Braća Sinković također su izrazila zahvalnost ZŠS-u zbog pravičnosti u izboru koja izgleda kao svojevrsna privilegiranost, ali je zapravo samo zadovoljština za vrhunska ostvarenja u 2012. godini.

Uistinu, na momčadskom planu nitko u ovome gradu nije toliko pridonio bogatoj kolekciji odličja (237 kolajni u 29 sportova) kao zagrebački članovi četverca na pariće (pojačani Osječaninim Davidom Šainom): tri pobjede u Svjetskom kupu, olimpijsko odličje u Londonu i još zlato i srebro na Europskom prvenstvu. Najbolja sportašica i sportaš Zagreba su atletičarka Sandra Perković i vaterpolist Josip Pavić, a ženska ekipa Kuglački klub Zagreb. Budući da u izborima potkraj godine nisu bili nacionalna momčad 2012. godine, četvercu na pariće kao utjeha može biti i činjenica da daje najbolje sportaše Zagreba i Osijeka u momčadskoj i pojedinačnoj konkurenciji.

 

Podijeli na Facebook

 



 
OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica