> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DRUGI DAN NAJVEĆE DOMAĆE VESLAČKE REGATE  

Sjajni četverci ‘bez’, solidan ‘dubl’ i ponovno uvjerljiv samac

13. travnja 2014. Autor: Petar Milin

Završni dan veslačkog Croatia Opena obično donosi atraktivne utrke u većim čamcima, a tako je bilo i u 31. izdanju najveće hrvatske veslačke regate.

No, započetak priča iz finala s malim čamcima. Novom pobjedom u samcu Martin Sinković podsjetio je na subotnji pothvat, začinjen rekordom staze, ali sada u nešto ležernijem stilu (7:03.27), s pet i pol sekundi prednosti. Do srebra je ponovno doveslao Miloš Vasić (Srbija 1), a broncu je u samoj završnici utrke legendarnom Slovencu Luki Špiku “preoteo” Radoje Đerić (Srbija 2).

- Teško mi se bilo motivirati za novu utrku samaca, ali ispalo je jako dobro – rekao je Martin Sinković.

Očekivani nastup dvojice Martina u dvojcu na pariće nije se dogodio jer je nedovoljno zaliječeni Damir Martin zaključio kako je previše rizično forsirati dvije utrke u dva dana. Zato su se u glavne hrvatske adute u ‘dublu’ pretvorili osječki olimpijci David Šain i Mario Vekić. Stigli su drugi, s dvije i pol sekunde viška iza iskusne estonske kombinacije Alar Raja i Kaspar Taimsoo, dok su treći bili Austrijanci, točnije Bečani, Paul i Bernhard Sieber.

- Možemo biti zadovoljni s obzirom da je početak sezone i da smo prvi put skupa sjeli u dubl – rekao je Mario Vekić, otkrivajući da su mu u nastavku karijere otvorene sve kombinacije u rimen i skul veslanju, sve osim – samca.
Na Vekićev osvrt nadovezao se David Šain…

- Prije dvije godine jednom smo sjeli u ovaj čamac na treningu, ali nikada nismo skupa nastupali, tako da je ovaj rezultat super. Napokon i za mene jedna zadovoljavajuća utrka na Croatia Openu – rekao je Šain, uz napomenu da će četverac na pariće ponovno biti onaj pravi kada se oporavi Valent Sinković, a kao najbolji dokaz za tu tvrdnju apostrofirao je njegova brata Martina koji vesla u životnoj formi.

Iznimno zanimljivu utrku priuštili su nam četverci bez kormilara. Iktusovci Stjepan Pirić, Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić, pojačani Zadraninom Marinom Begovićem, slavili su sa šest sekundi boljim rezultatom od Srba i sedam od Turaka.

- Prijavili smo Iktusov klupski četverac s Vekićem u posadi, ali su Mariju bila previše dva popodnevna nastupa. Zato smo išli u kombinaciju s Begovićem - pojasnio je član pobjedničkog čamca Stjepan Pirić. 

Iktusovke Maja Anić i Sonja Kešerac još jednom su trijumfirale u dvojcu bez kormilara (ispred Srbijanki Ivane Filipović i Ive Obradović), a mladostašice Ivana Vilenica i Tea Kavčić najbolje su juniorke u toj disciplini…

U kategoriji juniora vrijedna pozornosti je pobjeda HVS-ova kombiniranog četverca bez kormilara (Filip Pedić, Josip Banović, Bernard Samardžić, Ivo Bonacin) u stopostotnoj međunarodnoj konkurenciji. Zadarsko-splitsko-kaštelanska posada iza sebe je ostavila klupske posade iz Srbije, Austrije, Turske i Bugarske.

Ni jaka popodnevna kiša nije uspjela poremetiti jarunski veslački spektakl, koji je u kooperaciji VSZ-a, HVS-a i VK Croatia, bio organiziran na zavidnoj razini.

> Rezultati 2. dana

> Fotogalerija


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Croatia open - 1. dan


Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu


Četverac na pariće najbolja sportska momčad 2013.