> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA I
10. REGATA EKONOMSKOG FAKULTETA

Vrhunska uvertira za Croatia Open

31. ožujka 2014. Autor: Petar Milin

Na jarunskoj veslačkoj stazi s gotovo idealnom “podlogom” za veslanje (bez imalo vjetra) i fantastičnim proljetnim vremenom održano je Otvoreno prvenstvo Zagreba i 10. regata Ekonomskog fakulteta. Međusobno su se ogledali predstavnici 12  domaćih klubova, a međunarodni karakter ovom natjecanju dali su studenti iz Slovenije te dvije veslačice iz daleke Švedske, trenutačno na pripremama u Hrvatskoj.

Iz obilja zanimljivih finalnih utrka u svim dobnim kategorijama – od kadetskih do veteranskih - izdvojit ćemo samo neke…

U utrci seniorskih samaca, s četvoricom mladostaša i dvojicom iktusovaca, uvjerljivo je pobijedio srebrni olimpijac Martin Sinković, ispred preostale dvojice londonskih olimpijaca – Marija Vekića i Davida Šaina.  Budući da u utrci nisu nastupili ozlijeđeni Damir Martin i Valent Sinković, pobjednik je nakon ovog trijumfa (s prednošću od oko pet duljina čamca) u prvi plan stavio upravu tu činjenicu.

David Šain je u kratkom osvrtu na utrku izjavio:

- Prvih 1000 metara bilo je dobro, drugih 1000 – bolje je ne spominjati…

U ženskoj konkurenciji samaca slavila je Marcela Milošević (Trešnjevka), s pet sekundi “viška” ispred Šveđanke Ane Malvine (Norrtälje Rodd) i oko 13 sekundi ispred mladostašice Helene Pavković. Marcelina sestra Karla također je osvojila zlato, ali u dvojcu na pariće sa Žanom Krakić. Druge su stigle reprezentativke iz druge vrste dvojca – iktusovke Sonja Kešerac i Maja Anić, treće - Irma Šumar i Ana Katušin (Korana).   

U seniorskim dvojcima bez kormilara iktusovci Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić nisu dopustili iznenađenje…

U samcima juniorki A najbrža je bila Osječanka Teuta Lea Stojaković, a u dvojcima na pariće juniorki  
slavile su mladostašice Ivana Vilenica i Tea Kavčić.

Mladostaš Tomislav Šain pobijedio je u utrci juniorskih samaca, a na primjedbu: “važno je zvati se Šain i odličje ne može pobjeći”, Tomislav je odgovorio:

- Daleko sam ja od onoga Šaina…


Zadarski jadranaši bili su najbrži u juniorskim dvojcima bez kormilara, trešnjevčani u dvojcima na pariće, riječki jadranaši imali su najbrži četverac bez kormilara, a croatijaši – najbolji juniorski četverac na pariće.
 
Najviše kadetskih zlata pripalo je iktusovcima: Marko Iža u muškom samcu, Aria Cvitanović u ženskom samcu, braća Lončarić u dvojcu na pariće. Trešnjevka je imala najbrži ženski dvojac na pariće (Dundić – Biloš), kao i najbolji muški kadetski četverac na pariće…

Otvoreno prvenstvo Zagreba i 10. regata Ekonomskog fakulteta poslužili su kao sjajna uvertira za najveći domaći veslački događaj na startu sezone – Croatia Open (12. i 13. travnja 2014. godine).

> Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

1. regata VKMF - Pula


2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu


Četverac na pariće najbolja sportska momčad 2013.