> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PROLJETNA DALJINSKA REGATA (8000 m) NA JARUNU

Martin Sinković i Marcela Milošević najbrži u samcima

17. ožujka 2014. Autor: Petar Milin | Foto: Arhiva

Nakon testiranja na suhom, domaće veslačke snage odradile su daljinsko testiranje na Jarunu (4000 i 8000 metara). Lijepo vrijeme omogućilo je reprezentativnim kandidatima da se “razmašu” i otkriju stupanj pripremljenosti uoči nadolazeće sezone.

U redovito najatraktivnijem testu – seniorskih samaca, prošlih smo godina najčešće gledali četveroboj članova četverca na pariće. Zbog ozljede Damira Martina (pobjednika provjere na 8000 metara u studenome 2013. godine) i Valenta Sinkovića (trećeplasiranog u jesenskom izdanju regate), ovom je prilikom posada svjetskih prvaka i olimpijskih doprvaka bila zastupljena s polovičnim snagama. Dakako, i opet najbržim skifistima… Martin Sinković uvjerljivo je pobijedio, s minutom i 11 sekundi ispred Davida Šaina, te još tri sekunde plusa ispred Marija Vekića. Zanimljivo je da su Sinkovića “lovila” čak tri iktusovca. Uz spomenuti dvojac, bio je tu i četvrtoplasirani Vjeko Kolobarić. 

- S obzirom na okrnjenu konkurenciju, nenastupanje ozlijeđenih Valenta i Damira, imao sam olakšan put do pobjede. Moram reći da sam zadovoljan kako sam odradio daljinsku regatu, odnosno, zadovoljan sam kako mi je išao čamac – izjavio je u kratkom osvrtu Martin Sinković.

U lakoj inačici seniorskih samaca najbrži je bio Vedran Radonić. U konkurenciji seniorskih skifistica najbolje vrijeme postigla je Marcela Milošević, s četrdesetak sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranu Helenu Pavković, jedinu mladostašicu u “okruženju” trešnjevčanki. Treće mjesto ide uz ime Žane Krakić. 

Najbrži muški seniorski dvojac bez kormilara je zadarski: Mile Čakarun i Marin Begović, kod veslačica - osječki: Sonja Kešerac i Maja Anić.

Budući da hrvatsko veslanje ima i “mali Cro Express”, iznimno zanimljivo je na ovakvim provjerama i u elitnoj juniorskoj konkurenciji. Mornarev samac Marin Ančić stigao je prvi, sa oko pola minute boljim rezultatskim ostvarenjem od mladostaša Tomislava Šaina. Mlada Osječanka Teuta Lea Stojaković ovom je prilikom bila “samo” najbrža, za razliku od jeseni kada je bila najbrža s novim rekordom…

Daljinsku regatu otvorili su i zatvorili neumorni veterani i veteranke, opet su bili brojni, dobro raspoloženi, natjecateljski motivirani… Bez obzira na klupske boje i ostvareno vrijeme, oni su uvijek pobjednici jer im je glavno geslo: Kroz život je lakše s veslom!

> Rezultati daljinske regate 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Četverac na pariće najbolja sportska momčad 2013.


Valent Sinković u četvercu s elitnim skifistima na Temzi


Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga