> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NOVI BLJESAK JUNIORSKOG ČETVERCA BEZ KORMILARA

Pedić, Samardžić, Čavka i Banović osvojili svjetsku broncu! 

10. kolovoza 2014. Autor: Petar Milin

Sjajna vijest stigla je s njemačkog sjevera, sa SP-a veslačica i veslača juniorskog uzrasta. Hrvatska posada u četvercu bez kormilara - Filip Pedić, Bernard Samardžić, Toni Čavka i Josip Banović – osvojila je brončano odličje (7:00.48).
Jedini naši predstavnici u elitnom finalu odlučno su otvorili utrku i na prvom prolazu držali drugo mjesto. Na sredini staze bili su četvrti, ali su, unatoč pojačanom vjetru, smogli snage i dohvatili treću poziciju od Španjolaca. Furiozni i doslovce neuhvatljivi Nijemci (na kraju prvi sa 6:47.40), bitno izdvojeni već u prvih 500 metara, te Rumunji s oko dvije sekunde prednosti na 1500 metara, našim veslačima nisu bili realne mete u finišu utrke.

- Bila je to iznimno teška utrka, ali svi su čamci zbog vjetra imali jednako otežane uvjete. Nijemci su i u takvim okolnostima išli zaista brzo… Presretni smo zbog brončanog odličja – poruka je Tonija Čavke.

Drugo je ovo vrijedno (brončano) odličje dalmatinske kombinacije (Pedić i Banović su iz zadarskog Jadrana, Samardžić i Čavka iz kaštelanske Marine), nakon istovjetnog dometa na svibanjskom juniorskom EP-u u belgijskom Hazewinkelu, za koji su odradili sjajnu uvertiru na münchenskoj regati.
Čestitke i njima i treneru Josipu Bereckom!

Nacionalna juniorska posada u četvercu na pariće - Josip Bobinac (VK Croatia), Marin Ančić (HVK Mornar), Harald Brandt (HVK Vukovar) i Tomislav Šain (HAVK Mladost) - bila je vrlo dobra, druga u B finalu, za ukupno osmo mjesto na svijetu. U njihovu slučaju teško je govoriti o novom “CRO Expressu”, ali da su veslači vrijedni ulaganja, ne bi trebalo biti dvojbeno.

Ivana Vilenica i Tea Kavčić zuzele su peto mjesto u B finalu ženskih dvojaca bez kormilara. Ukupno jedanaesta posada svijeta “zacementirala” je otpočetka utrke petu poziciju i zadržala je do ciljne ravnine. Zanimljivo je da su Ivana i Tea petim mjestom i otvorile SP u Njemačkoj…

Skifistica Teuta Lea Stojaković nije imala snage za još jedan veliki “fajt”. Nakon subotnjeg nesretnog ostanka pred vratima borbe za medalje, utrku B finala odveslala je ispod razine svojih dosadašnjih nastupa na SP-u. Zauzela je šesto mjesto, ukupno 12. na svijetu, ali i ostavila pečat sjajne perspektivnosti.

Julia McCullough i Dora Dragičević pobjednički su odradile utrku D finala ženskih dvojaca na pariće te zauzele 19. mjesto na svijetu, dok su članovi muškog dvojca bez kormilara - Ivan Olah i Ivo Bonacin - stigli treći u D finalu svoje discipline za ukupno 21. mjesto na svijetu.

>Rezultati posljednjeg dana juniorskog SP-a u Hamburgu

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu