> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DALJINSKA REGATA NA JARUNU (8000 m)

Martin Sinković potvrđuje životnu formu, Damir Martin sjajan povratak nakon ozljede

14. ožujka 2015. Autor: Petar Milin

ZAGREB - Na jarunskoj regatnoj stazi održano je inicijalno predsezonsko testiranje reprezentativnih kandidata - daljinska regata na 8000 metara. Najzanimljiviji je bio ogled samaca u elitnoj seniorskoj konkurenciji. Mladostaš Martin Sinković izveslao je najbolje vrijeme, potvrdivši iznova tezu o podizanju forme iz sezone u sezonu.

- Može se reći da ovaj moj uspon traje već dvije sezone, sve je krenulo otkako sam se oženio - sa smiješkom je rekao Martin Sinković te nastavio u ozbiljnom tonu:

- Sretan sam, zadovoljan, uživam u treninzima, što se pokazuje i na vodi. Lijepo je vidjeti trojicu veslača iz Hrvatske na ovako visokoj razini. Ja sam oko pet sekundi ispred Damira, Valent je za 17 sekundi iza mene, idemo po planu prema gore i možemo vrlo optimistično gledati na sezonu.

Drugi je stigao Damir Martin (VK Trešnjevka), povratnik u elitno veslanje nakon propuštene prošle sezone zbog ozljede leđa. Nakon uvida u rezultate po dionicama, Damir je bio vrlo samokritičan:

- Prvih 2000 metara preveslao sam za najbržih 7:12, a drugih za 7:39, tu sam izgubio dragocjene sekunde…

Trećeplasirani Valent Sinković više je od svog postignuća hvalio bratovljev pothvat:

- Pobijediti Damira Martina na daljinskoj regati, to u seniorima još nikome nije uspjelo. Svaka čast bratu, prava je zvijer…

Zadovoljstvom je zračio i četvrti član olimpijskog četverca na pariće, David Šain:

- Dobro je, bitno sam poboljšao svoj rezultat na i to mi je najvažnije…

U konkurenciji ženskih seniorskih samaca najbrža je bila Sonja Kešerac (VK Iktus), dok je juniorsku “jedinicu” osvojila klupska joj kolegica, Teuta Lea Stojaković. Croatijaš Tomislav Čanić najbolji je junior iz A skupine…

Dakako, testu su pristupili i dvojci svih uzrasta. Kod seniorskih dvojaca najbolje vrijeme ostvarila je riječko - kaštelanska kombinacija Danijel Plišić i Bernard Samardžić ispred Luke Baričevića i Mile Čakaruna (VK Jadran Zadar) dok su u konkurenciji ženskih dvojaca nastupile jedino sestre Milošević kao jedine u konkurenciji. Ostale dobne skupine nastupile su na upola kraćoj dionici.

> Rezultati

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Otvoreno prvenstvo na ergometrima ''Rijeka 2015''


Dvojac na pariće braća Sinković momčad godine
Četrdeset domaćih trenera pratilo zanimljiva stručna predavanja

‘Sve je manje tajni u veslanju, za uspjehe se traži sustavni rad’

Martin Sinković pobjednik torinske regate s čak 519 sudionika