> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

FINALE SVJETSKOG KUPA NA CRVENOM JEZERU U LUZERNU

Nova sjajna pobjeda braće Sinković za ukupni trijumf u Svjetskom kupu

12. srpnja 2015. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com

U veslačkom “hramu” na Crvenom jezeru u Luzernu članovi najboljeg svjetskog dvojca na pariće, Martin i Valent Sinković, potvrdili su apsolutnu nedodirljivost u planetarnoj konkurenciji. Drugom pobjedom iz dva nastupa u ovogodišnjem izdanju Svjetskog kupa, naš je fenomenalni ‘dubl’ osigurao i ukupnu pobjedu u tom natjecanju.

Do ukupno 14. pobjede u SK-u (u četvercu i dvojcu na pariće) Sinkovići su stigli prokušanim receptom trenera Bralića - start utrke kao iz snova i potom njima svojstveni ritam koji 2000 metara ne dopušta suparnicima slast vodeće pozicije. Do sredine staze već su imali tri sekunde prednosti u odnosu na prve pratitelje i najveće rivale, Nijemce Hackera i Krügera, kojima je pobjeda u Luzernu također “igrala” za ukupni trijumf u SK-u. U posljednjoj dionici utrke trećeplasirani Australci (McRae i Belonogoff) opasno su zaprijetili Nijemcima, što je dovelo do uzbudljivog raspleta. Na kraju: Hrvati 6.14.79, Nijemci 6:16.91, Australci 6:16.99.

- Kada osvojiš zlato u Luzernu savršen je osjećaj. U završnici utrke naši su suparnici vrlo dobro veslali pa su primorali i nas dvojicu da malo pojačamo - poruka je Valenta Sinkovića nakon boravka na pobjedničkom postolju.

I dok su Nijemci objektivno ustvrdili da su ih Sinkovići iznenadili eksplozivnošću u ranoj fazi utrke, Australci su otkrili neke svoje “skrivene mogućnosti”.

- Uspije li moj partner iz čamca dodatno poraditi na snazi, mi bismo se u budućnosti možda mogli nositi i s Hrvatima - rekao je Belonogoff.

U jutarnjem programu finalnog dana u Luzernu naš najbolji samac, Damir Martin, osvojio je prvo mjesto u B finalu (6:52.41). Slavio je sa sekundom prednosti u odnosu na drugoplasiranog Bjelorusa Ščarbačeniju (brončani sa SK-a u Vareseu) i gotovo pet u odnosu na Nijemca Hartiga. Od sredine staze Martin je zagospodario stazom i pokazao da u njemu ima pobjedničkog duha čak i pri lošijim izdanjima.

Inače, zlato u utrci samaca i ukupna pobjeda u SK-u očekivano je pripala Novozelanđaninu Maheu Drysdaleu, a zanimljivo je da se trofejni Norvežanin Olaf Tufte morao zadovoljiti prvim mjestom u C finalu (13. mjesto).

Nešto prije Martinove “utješne pobjede u utješnom finalu”, njegove klupske kolegice iz VK Trešnjevka, Marcela i Karla Milošević, šestim su mjestom u B finalu ženskih dvojaca bez kormilara (ukupno 12.) završile nastup u Luzernu.

--> Rezultati 3. regate SK-a u Luzernu
 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''