> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PRVA REGATA SVJETSKOG KUPA NA BLEDU

Sjajni Damir Martin srebrni u samcu

10. svibnja 2015. Autor: Petar Milin

Damir Martin osvojio je srebrnu medalju na prvoj regati Svjetskog kupa održanoj na Bledu u Sloveniji. Uz bodrenje velike skupine hrvatskih navijača Damir je pokazao kako će i u samcu biti u samom svjetskom vrhu. Odličnim veslanjem u eliminacijama, kada je ostvario i najbolje vrijeme od svih samaca, najavio je, kako će se u finalu boriti za pobjedu. Tako je i bilo te je u prvom dijelu utrke sve do polovice staze bio u vodstvu kada je izvrsni Kubanac Rodriguez, treći sa prošlogodišnjeg SP u Amsterdamu, prešao u vodstvo koje je održavao do kraja utrke. Na kraju, Damirov zaostatak je iznosio nešto više od sekunde.

- Zanimljiv, uzbudljiv i uspješan nastup! Napokon sam dočekao da se mogu utrkivati sa svjetskom konkurencijom. Ovo mi je prvi jači ispit na putu prema Riju. U finalnoj utrci orijentir mi je bio samo Kubanac jer sam znao da je on ovdje jedini brzi samac. Cilj mi je bio stisnuti ga do kraja. I uspio sam u tome, morao je dati svoj maksimum za pobjedu. Ovo mi je dragocjeno iskustvo za predstojeće Europsko prvenstvo u Poznanu, gdje me čeka novi veliki test u još jačoj konkurenciji - s neskrivenim je zadovoljstvom komentirao bledski nastup srebrni Damir Martin.  

Tri pobjede u malim finalima bio je učinak ostalih naših posada. U nedostatku braće Sinković, koje je Valentova ozljeda spriječila u nastupu, ostali hrvatski veslači, nažalost, nisu uspjeli izboriti ulazak ui finala A. Najbliži tome bio je Luka Radonić u lakom samcu kome je u polufinalu nedostajalo pet stotinki sekunde do ulaska u finale. Ispravio je to izvrsnim veslanje i uvjerljivom pobjedom u finalu B. Dvojac bez kormilara Marin Begović i Ante Janjić također nije uspio dohvatiti finale osvojivši četvrto mjesto u eliminacijskoj skupini. U finalu B ostvarili su pobjedu. Druga naša posada u dvojcu bez kormilara Danijel Plišić i Bernard Samardžić zauzeli su peto mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini i na kraju treće u malom finalu.

Posada četverca na pariće u sastavu David Šain, Mario Vekić, Vjekoslav Kolobarić i Vito Čavrlj isto tako nije uspjela doći do finala, te je na kraju zauzela drugo mjesto u finalu B.

Ženski dvojac na pariće u kojem su veslale sestre Karla i Marcela Milošević bio je prvi u finalu B.

-- > Rezultati

-- > Foto galerija

--> Pregled nastupa hrvatskih posada na regatama Svjetskog kupa

Kako veslači doživljavaju start utrke? Saznajte u ovom video snimljenom na prvoj regati SK na Bledu.

The journey to the start......how hard can it be? – FISA World Rowing Cup I Bled, Slovenia from world of freesports on Vimeo.

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

14. Međunarodna regata sv. Duje - Split


Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''