> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

SVJETSKO PRVENSTVO SENIORA DO 23 GODINE U PLOVDIVU

Luka Radonić osvojio brončanu medalju!

26. srpnja 2015. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com

Luka Radonić donio je hrvatskom veslanju brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva seniora do 23 godine te tako prekinuo niz od pet godina bez odličja s ovog natjecanja. Posljednju medalju osvojio je naš poznati ''Cro express'' davne 2010. kada je u bjeloruskom Brestu osvojio zlatnu medalju.

Nagovještaj ovoga rezultata bili su Lukini dobri rezultati na regatama Svjetskog kupa, prvo na Bledu, gdje je osvojio prvo mjesto u malom finalu, a potom i u Vareseu gdje je zauzeo odlično četvrto mjesto u finalu. A za medalju u Plovdivu trebalo je odveslati na vrhunskoj razini što je Luka i napravio. Osim prve utrke eliminacija, u kojoj je zauzeo drugo mjesto i koja ga je natjerala da ide u repasaž, ostale tri utrke odveslao je vrlo dobro, a pogotovo posljednju utrku finala kada je u svom karakterističnom finišu došao do brončane medalje u vrlo uzbudljivoj utrci u kojoj se vodila izjednačena borba iza uvjerljivog pobjednika Francuza Pierra Houina.

Ova medalja mi znači sve jer mi je prva. Imao sam puno dobrih utrka ali nikada šansu da budem na podiju. Ovo je jedan od najboljih dana u mom životu - rekao je Luka Radonić nakon utrke.

Drugi najbolji rezultat u Plovdivu postigla je Valentina Plejić. Nakon prolaska u polufinale kroz repasaž, vrlo dobrim nastupom u polufinalu uspjela se probiti u finale ženskih samaca. U finalu nije uspjela konkurirati za jednu od medalja, što se nije ni očekivalo u ovom trenutku, ali zamjetan je njezin veliki napredak u odnosu na prošlu godinu kada je u Vareseu bila peta u finalu C, što je za svaku pohvalu.

Osmerac sastavljen od veslača iz šest klubova osvojio je drugo mjesto u finalu B odnosno osmo ukupno od jedanaest prijavljenih posada. Veslali su ga: Danijel Plišić, Lovro Anzulović, Matej Metković, Bernard Samardžić, Toni Čavka, Mato Brandt, Luka Baričević, Mile Čakarun i kormilar Marin Mateljan. Već nakon prve utrke eliminacija, u kojoj su osvojili peto mjesto, bilo je jasno da će se teško doći do finala pa je tako u repasažu osvojeno četvrto mjesto što nije bilo dovoljno za finale. Najkvalitetnije je odveslana utrka finala B u kojoj je osvojeno drugo mjesto.

Tomislav Šain i Ante Ančić u dvojcu na pariće zauzeli su dvanesto mjesto, iako se od ove dvojice veslača možda očekivalo i koje mjesto više u poretku. U prvoj utrci eliminacija nisu se uspjeli probiti izravno u polufinale pa su to učinili preko repasaža. Peto mjesto u polufinalu donijelo im je veslanje u malom finalu gdje su zauzeli šesto mjesto.

Laki dvojac na pariće Luka Pap i Mario Kujundžić prvu utrku veslao je za ulazak u četvrtfinale odnosno među dvadeset i četiri posade što su uspješno napravili osvajanjem trećeg mjesta u svojoj skupini. Osvajanje šestog mjesta u četvrtfinalu značilo je da su ušli u borbu tek za polufinale C/D gdje su zauzeli u svojoj skupini peto mjesto te na kraju u finalu D treće, što je značilo ukupno 21. mjesto.

 

> rezultati SP seniora do 23 godine u Plovdivu

> svi nastupi hrvatskih veslača na SP seniora do 23 godine

 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''