> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez



Kontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 







 

OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA NA ERGOMETRIMA (6000 m)

Martin Sinković i dalje ‘nedodirljiv’ kod seniora

3. veljače 2017. Autor: Petar Milin

ZAGREB - U vrijeme dok su mnoge vodene površine još zaleđene, što je slučaj i s Jarunskim jezerom, veslačice i veslači odrađuju zimske pripreme i testove forme na suhom.

Jedan od takvih testova bilo je i Otvoreno prvenstvo Zagreba na ergometrima (6000 metara) u Domu odbojke na Savi, a međunarodno obilježje dali su mu gosti iz Slovenije. Natjecalo se gotovo u svim dobnim kategorijama, a u onoj najatraktivnijoj - seniorskoj, najbrži je bio zlatni olimpijac iz Rija, Martin Sinković (18:47.6). Izostankom ostalih olimpijaca, ozljedama načetih Valenta Sinkovića i Damira Martina, hrvatski “specijalist za ergometre” lakše je stigao do novog trijumfa na suhom. Drugo mjesto (19:49.6) pripalo je njegovu bivšem kolegi iz četverca na pariće, Davidu Šainu (olimpijsko srebro iz Londona 2012.), dok je treći bio iskusni Trešnjevčanin Karlo Bilić (20:11.3).

I dok je David Šain shvatio koliko je prošlotjedna bolest ostavila traga na njegovu nastupu, naš najotporniji veslač (na ozljede i bolesti), Martin Sinković, zaključio je da je imao prostora i za bolje rezultatsko ostvarenje:

- Nije nekakav vrijedan rezultat, ali ovo je samo jedan od testova, bit će prilika za boljitak…

Potom je referirao o zdravstvenom stanju druge polovice sjajnog bratskog dvojca:

-  Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom zimskih priprema i samo čekam Valenta da ozdravi pa da nastavimo skupa. Pripreme smo prolongirali za tri tjedna, uvjeren sam da će se dotad u potpunosti vratiti. Dokazao je mnogo puta da to može, trenutačno je u fazi bicikla i orbitreka…

Ni mladostaš Luka Radonić, najuvjerljiviji pojedinac natjecanja lakih veslačkih seniora A skupine, nije do kraja zadovoljan rezultatom. No, i njega, kao i Dominika Šutala (VK Korana), najbržega u B skupini iste kategorije, veseli pobjednički nastup.

Kod seniorki su šest kilometara najbrže “odvozile” mlađahna Teuta Lea Stojaković (HAVK Mladost) i zadarska Ličanka Mirna Dasović Kranjac (kod veslačica lakih čamaca), a najbolje juniorke su Bruna Milinović (VK Trešnjevka) i Talia Kovačić (VK Croatia). U elitnoj su konkurenciji juniora očekivano najbrža bila osječka braća Lončarić - Anton ispred Patrika, a kod juniora B pobijedio je Šibenčanin Nino Perišić.

Natjecanje su združenim snagama priredili Hrvatski veslački savez i Veslački savez Zagreba.

Rezultati

Više informacija na www.vsz.hr


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Hrvatsko veslačko prvenstvo
OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima