> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez



Kontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

 







 

HRVATSKOJ ORGANIZACIJA EP ZA JUNIORE 2027.

Europsko prvenstvo u veslanju za veslače do 19 godina u Zagrebu!

29. travnja 2024. Autor: HVS

Hrvatsko veslanje osim ostvarenog sportskog uspjeha u Szegedu, dodijeljeno je organizacija Europskog prvenstva u veslanju za veslače do 19 godina u Zagrebu za 2027. godinu.

Europsko prvenstvo u veslanju održava se od 1893. godine i jedno je od najdugovječnijih sportskih prvenstava u međunarodnom veslačkom kalendaru. Nakon stanke, vraćeno je 2007., a prvi put 2018. bilo je dio Europskih igara, višesportskog događaja. Na Europskim veslačkim prvenstvima sudjeluje 46 europskih nacionalnih veslačkih saveza, uključujući Izrael.

U vrijeme održavanja Europskog veslačkog prvenstva u Szegedu održana je i Glavna skupština Europske veslačke federacije na kojoj je Europski veslački odbor, osnovom istaknute kandidature Hrvatskog veslačkog saveza i do sada dobro organiziranih Svjetskih kupova u Zagrebu 2021. i 2023., privremeno dodijelio 2027. godine Hrvatskoj i Gradu Zagrebu organizaciju Europskog prvenstva u veslanju za veslače do 19 godina. Preliminarnu dokumentaciju o organizaciji potpisali su ispred Europskog veslanja Annamarie Phelps, predsjednica European Rowinga, te Joško Matulić, dopredsjednik Hrvatskog veslačkog saveza.

Prvenstvo bi se održalo od 15. do 16. svibnja 2027.

Dobivanjem ovog velikog veslačkog natjecanja grad Zagreb sa svojom veslačkom stazom na Jarunu još čvršće bi se pozicionirao na europskim i svjetskim veslačkim kartama.


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA