> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

 

  

REDOVNA IZBORNA SJEDNICA VIJEĆA KLUBOVA HVS-a

Novi predsjednik Željko Kisić, predsjednica Vijeća klubova Mirna Rajle Brođanac

7. srpnja 2024. Autor: HVS

Na izbornoj sjednici Vijeća klubova u Zagrebu za novog predsjednika Hrvatskog veslačkog saveza (HVS) izabran je Željko Kisić a Mirna Rajle Brođanac (VK Iktus, Osijek) izabrana je za predsjednicu Vijeća klubova. Oboje će dužnosti obnašati u četverogodišnjem razdoblju, podudarnom s olimpijskim ciklusom ljetnih Igara.

Zagrebačkoj izbornoj sjednici nazočili su predstavnici svih 27 članova Hrvatskog veslačkog saveza s pravom glasa. Dvostruki izborni postupak prošao je u korektnoj demokratskoj proceduri. Pristupilo se glasovanju, a rezultat je bio 20-7, pobijedio je Željko Kisić koji je na mjestu predsjednika zamijenio Branimira Bašića.

Novi predsjednik zahvalio se svima na ukazanom povjerenju, postoje i problemi koje će trebati rješavati novo vodstvo istaknuvši da će raditi u interesu svih klubova i hrvatskog veslanja u cjelini, kao i to da će uvijek biti svima na raspolaganju..

Na Kisićev prijedlog u Izvršni odbor HVS-a izabrani su: Željko Kisić (predsjednik), Hrvoje Vukić (VK Jadran ,Rijeka), Goran Nuskern (HAVK Mladost, Zagreb), Mirko Ivančić (HVK Gusar, Split), Marco Franjul (VK Istra, Pula), Maro Kapović (VK Neptun), Marko Pešić (HVK Mornar, Split), Josip Berecka (VK Marina Kaštela), Nikola Cvitaš (VK Zagreb) i Boris Popadić (VK Iktus).

Dosadašnji predsjednik Branimir Bašić uvodno se je kratko osvrnuo se na protekli ciklus od četiri godine. U prvom redu istaknuo je rezultate koji su ostvarili najbolji hrvatski veslači. Ustvrdio je kako je Savez, u skladu sa svojim mogućnostima, pratio rezultate veslača. Apostrofirao je stabilno poslovanje Saveza, utemeljeno na zakonskim odrednicama. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Finale Hrvatskog veslačkog kupa - Pag
Svjetsko prvenstvo seniora - Plovdiv
EP seniora do 23 godine - Brest

SP juniora - Račice


SP seniora do 23 godine - Poznan
Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Mediteranske igre
2. regata Svjetskog kupa - Linz
1. Regata Svjetskog kupa Beograd
Europsko juniorsko prvenstvo
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
Croatia open

ARHIVA