> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

OTVORENO PRVENSTVO NA ERGOMETRIMA ‘RIJEKA 2015’

Martin Sinković ‘neuhvatljiv’, drugi Valent, treći Damir Martin

8. ožujka 2015. Autor: Petar Milin | Foto: Jan Mastrović / facebook stranica VK Jadran Rijeka

U odličnoj organizaciji Veslačkog kluba Jadran u riječkom SRC-u 3. maj održano je natjecanje na ergometrima (2000 metara) za sve dobne skupine. Najveća “ergometrijada” u Hrvatskoj s praćenjem utrka na videozidu privukla je predstavnike 12 klubova iz svih hrvatskih regija. 

Kao posebna “poslastica”, u seniorskoj su konkurenciji nastupili naši najtrofejniji veslači, Valent i Martin Sinković, kao i druga eminentna veslačka imena, poput Damira Martina ili Marija Vekića.  Upravo je spomenuta četvorka ostvarila i najbolje domete. Martin Sinković bio je ‘neuhvatljiv’ za konkurenciju (5:45.5), najavivši da ga u pogledu tjelesne spreme očekuje još jedna sjajna sezona. Martin je za dvije sekunde popravio svoj prošlogodišnji rezultat na klasičnoj dionici i potvrdio tezu o životnoj formi.

- Može se reći da sam u životnoj formi i pokušavam je što dulje zadržati… Što se tiče nastupa u Rijeci, naravno da sam zadovoljan rezultatom, radi se o poboljšanju za dvije sekunde u odnosu na lanjski učinak. Inače, bio je to super vikend, domaćini su nas odlično ugostili, uživali smo u Rijeci - rekao je Martin.

Mlađi Sinković prokomentirao je i bratovljevo postignuće (5:46.1) u Rijeci:

- Bila je dobra borba, Valent je ostao pola sekunde iza mene, takoreći skupa smo ušli u ciljnu ravninu, njegov rezultat pokazuje da smo tu negdje…

U najbrojnijoj konkurenciji - kadeta A, najbolji rezultat ostvario je Puljanin Luka Markulinčić (6:56.6), kod juniora A slavio je njegov klupski kolega Lorenz Vail Žufić (6:37.2), dok je u juniorskoj B skupini prvo mjesto pripalo Mihaelu Girottu iz Glagoljaša (6:41.0).

U konkurenciji seniorki A uvjerljivo najbrža bila je reprezentativka iz VK Trešnjevka, Marcela Milošević (6:52.9), kod juniorki A - domaća predstavnica Martina Jeremić (7:43.6) te kod juniorki B, Lina Škorić (7:59.0), također iz riječkog Jadrana. Najbrža kadetkinja bila je Gloria Gjekaj iz pulske Istre (8:23.8).

Nastupili su i veterani te studenti, niže kadetske kategorije natjecale su se na 1000 metara, a hvalevrijedna je i ergometrijada riječkih osnovnoškolaca na 200 metara.

--- > Kompletni rezultati

--- > Slike

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dvojac na pariće braća Sinković momčad godine


Četrdeset domaćih trenera pratilo zanimljiva stručna predavanja

‘Sve je manje tajni u veslanju, za uspjehe se traži sustavni rad’

Martin Sinković pobjednik torinske regate s čak 519 sudionika