> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NOVA POČAST SREBRNOM VESLAČKOM SAMCU

Damiru Martinu stipendija Sveučilišta Libertas

4. listopada 2016. Autor: Petar Milin

Odjeci fenomenalne berbe odličja hrvatskih sportaša u Riju još su prilično živi. Evo i dokaza… Na svečanosti u konferencijskoj dvorani Sveučilišta Libertas u Zagrebu dodijeljene su dvije studentske stipendije za studij menadžmenta sporta i sportskih djelatnosti, a jedan od dobitnika je srebrni olimpijski veslački samac Damir Martin. S njim u društvu ovu vrijednu investiciju za budućnost primila je i srebrna paraolimpijka Anđela Mužinić, vlasnica stolnoteniske kolajne u paru s Helenom Dretar Karić.

Rektor Libertasa dr. Duško Pavlović pohvalio se odličnom suradnjom s Hrvatskim olimpijskim odborom, kao i brojnim sportašima koji su s tog sveučilišta, poput vaterpolista Luke Bukića ili košarkaša Marka Arapovića. Čelnik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio je rektoru našeg prvog privatnog sveučilišta i najavio nastavak plodne suradnje kroz potporu hrvatskim olimpijcima u programu “karijera nakon karijere”.

A i srebrni veslački olimpijac, te budući brucoš Sveučilišta Libertas, izrekao je zahvalu za 90 tisuća kuna vrijednu stipendiju koju, naravno, neće aktivirati već ove akademske godine:

- Nema žurbe. Planiram veslački trajati još dva olimpijska ciklusa, a u međuvremenu dovršiti priču na Kineziološkom fakultetu. To je studijski centar za izobrazbu trenera, kondicijska priprema sportaša, dakle, struka koja me zanima. Ali želio bih jednog dana, nakon veslanja, ostati vezan za sport, a da to ne bude isključivo kroz trenerski posao. U to bi se dobro uklopio sportski menadžment. Uz svoju sportsku izvrsnost vjerujem da ću s ovom diplomom biti korak ispred drugih i da ću uspjeti zaintrigirati poslodavce…

Dok studenti Sveučilišta Libertas budu grijali klupe na startu nove akademske godine, Damir Martin će tijekom listopada odraditi neke druge startove. I to prilično daleko… Odredište mu je SAD, točnije - Boston i Florida, a posade - osmerac i samac. Ponovno će se sresti i natjecati (u osmercu čak i skupa) s prijateljem i ljutim sportskim rivalom Maheom Drysdaleom, koji je svjestan da će veslačko “kraljevstvo samaca” uskoro ostaviti u dobrim rukama. Prije odlaska u SAD, s Damirom Martinom ćemo se družiti i na klupskom državnom prvenstvu na Jarunu ovoga vikenda…


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

OI - Damir Martin srebrni u samcu
OI - Valent i Martin Sinković zlatni u dvojcu na pariće
EP Juniora - Trakai

Svjetski kup - Poznan


Svjetski kup - Luzern
Europsko seniorsko prvenstvo
Svjetski kup - Varese
Croatia open - drugi dan
Croatia open - prvi dan
Proljetna daljinska na Jarunu
Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima