> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NA SP-u U RIJU DE JANEIRU NAŠI JUNIORI BEZ BORBE ZA ODLIČJA

Teuta Lea Stojaković najbrža u B finalu ženskih samaca, ukupno sedma

8. kolovoza 2015. Autor: Petar Milin | Foto: worldrowing.com, Branka Steiner, arhiva

S juniorskog Svjetskog prvenstva iz Rio de Janeira nije nam stigla medalja, ali jest barem djelomična potvrda pripadnosti naših uzdanica svjetskoj eliti. Naime, nijedan naš čamac nije izborio nastup u elitnom finalu, ali posljednje nastupe u utješnim finalima naši su predstavnici odradili gotovo besprijekorno.

Nakon što je (uvijek nesretnim) četvrtim mjestom u polufinalu ostala bez borbe za odličja, skifistica Teuta Lea Stojaković popravila je ukupni dojam pobjedom u B finalu (8:06.55). Mlada Osječanka nije ostala deprimirana neprolaskom  u željeni A finale, nego je u posljednjem nastupu skupila snagu i koncentraciju te održala lekciju konkurenticama. Tri četvrtine utrke bila je vodeća, a na kraju je s više od dvije sekunde slavila ispred Japanke Chise Daimon i Belgijke Rachel Willaumez. Do B finala Teuta je imala prilično trnovit put u konkurenciji još 21 skifistice. Odlično je odradila repasaž, nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama... Sve u svemu, ukupno sedmo mjesto na svijetu (prošle godine je bila 12.), uz ovogodišnju europsku broncu, veslačkom “dragulju s Drave” može biti sjajna motivacija za nastavak karijere.

U muškoj inačici samaca Tomislav Čanić je dohvatio ukupno 14. mjesto u konkurenciji 23 čamca. Njegov peh s “nesretnim” četvrtim mjestom dogodio se u četvrtfinalnoj skupini, a to ga je usmjerilo prema C i D finalima. Čanić je u utrci za finale treće jakosne skupine bio najbrži (7.23.29), a potom u izborenom C finalu – drugi (7:40.01). 

Četverac na pariće (Niko Dunkić, Leon Bulić, Patrik Farkaš i Andrija Šupe) imao je nesretnu zapreku već u repasažu, nakon petog mjesta u kvalifikacijama. U tom repasažu i njima se dogodilo četvrto mjesto, ali ni s trećim se ne bi previše usrećili - samo dva su vodila u A/B polufinale. No, naš se mladi kvartet ipak s dvjema pobjedama oprostio od Svjetskog prvenstva, najprije za ulazak u C finale (6:16.08), potom i za trijumf u C finalu (6:20.88). Ukupno su 13. posada svijeta u konkurenciji 20 juniorskih četveraca na pariće.

 

> Rezultati

> Nastupi hrvatskih posada na SP juniora

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora do 23 godine - Plovdiv
3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
2. Regata Svjetskog kupa - Varese
EP seniora - Poznan
EP juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
14. Međunarodna regata sv. Duje - Split

Croatia open - Zagreb


Daljinska regata - Zagreb

Otvoreno prvenstvo na ergometrima - 2000 m ''Rijeka 2015''